Introduceti termenul cautat
Rezultate:

Curs electronica

Legea lui Ohm, Circuite cu mai multe surse si rezistori, Reostatul si potentiometrul, Legile lui Kirchhoff, Relatii de calcul pentru circuitul de curent continuu, Incarcarea si descarcarea condensatorului, Aplicatii ale incarcarii - descarcarii condensatoarelor, Alimentarea ledurilor, Regulatorul paralel - TLV 431, Tranzistorul compus Darlington, Operatii si porti logice, Portile "Three State, Amplificatoare Operationale, Circuite logice secventiale, Circuite logice combinationale, Sinteza de frecventa cu bucla PLL.

Citeste mai mult

Microprocesoare

Microprocesorul, uneori numit si procesor, este unitatea centrala de prelucre a informatiei (U.C.P. sau in engleza: CPU) a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat functional (care coordoneaza sistemul) si care, fizic, se prezinta sub forma unui circuit electronic integrat IC cunoscut si sub numele de cip electronic. Reprezinta forma structurala cea mai compexa pe care o pot avea circuitele integrate. El controleaza activitatile intregului sistem in care este integrat si poate prelucra datele furnizate de utilizator. Este elementul principal al unui sistem de calcul, cipul semiconductor, care este plasat pe placa de baza numita motherboard (en), este de obicei foarte complex, putand ajunge sa contina milioane de tranzistoare foarte mici.

Microcontrolere

Introducere, ce este un microcontroler, domenii de aplicatie, structura unui microcontroler, unitatea centrala CPU, memoria, organizarea memoriei de program, controlul de program (PC), stiva, organizarea memoriei de date, adresarea directa si indirecta, intreruperi, porturi de I/O, initializarea porturilor...

Citeste mai mult