Introduceti termenul cautat
Rezultate:

Baze de date

Notiuni introductive in domeniul bazelor de date (entitate, relatie, atribut, limbaje pentru baze de date, componenete si arhitectura unui sistem de gestiune a bazelor de date (SGBD), evolutia SGBD-urilor). Proiectarea bazelor de date simple. Proiectarea bazelor de date relationale (modelarea Entitate-Relatie, diagrama E/R, modelul relational, regulile lui Codd, caracteristicile modelului relational, normalizare, forme normale, dependente functionale) Limbaje de manipulare a datelor relationale Limbajul SQL.

Citeste mai mult

PL/SQL

PL/SQL este un limbaj de programare sofisticat care asigura accesarea datelor unei baze de date relationale orientate obiect si permite gruparea unei multimi de comenzi intr-un bloc unic de tratare a datelor. Programul este format din unul sau mai multe blocuri care pot contine blocuri incuibarite. PL/SQL include atat instructiuni SQL pentru manipularea datelor si pentru gestiunea tranzactiilor, cat si instructiuni proprii. Limbajul combina constructiile procedurale ale unui limbaj LG3 cu puterea si flexibilitatea lui SQL (LG4). Combinatia a generat un limbaj puternic pentru modelarea aplicatiilor complexe.

Citeste mai mult

SQL Plus

SQL (Structured Query Language) este un limbaj neprocedural pentru interogarea si prelucrarea informatiilor din baza de date. De asemenea, SQL este un limbaj declarativ, asfel incat este suficient ca utilizatorul doar sa descrie ceea ce trebuie obtinut, fara a indica modul in care se ajunge la rezultat. Compilatorul limbajului SQL genereaza automat o procedura care acceseaza baza de date si executa comanda dorita.

Citeste mai mult

Sisteme de gestiune a bazelor de date

Aparitia si dezvoltarea calculatoarelor electronice au condus la amplificarea activitatilor legate de stocarea, interogarea si administrarea colectiilor de date. Astazi, cele mai multe dintre activitatile noastre zilnice necesita accesarea si actualizarea informatiei dintr-o baza de date: extragerea unei sume de bani din contul bancar, rezervarea unei camere de hotel, cumpararea unui bilet de avion, imprumutarea unei carti de la biblioteca, platirea facturilor de telefon, curent electric etc. Toate acestea se pot face rapid si in siguranta pentru ca datele respective sunt bine organizate intr-o baza de date si administrate de un sistem de gestiune a bazelor de date.

Citeste mai mult

Manualul programatorului

Acest e-book gratuit se adreseaza programatorilor sau tuturor celor care doresc sa invete PHP, incepind cu nivelul introductiv, pentru incepatori, dar si lucruri mai avansate. Toate notiunile vor fi introduse gradual si explicate. Nu este un inlocuitor pentru documentatia PHP-ului care este o prezentare completa a tuturor facilitatilor si functiilor limbajului, ci o metoda simpla si eficienta de a prezenta posibilitatile limbajului la lucru, incepind cu pagini si exemple simple.

Citeste mai mult

Limbajul de programare C++

Algoritmi si obiecte cu care lucreaza algoritmii, principiile programarii structurate, elementele de baza ale limbajului C++, tipuri de date, operatori C++, instructiunile limbajului C++, tipuri de date structurate, fisiere.

Citeste mai mult

Totul despre C si C++ manual fundamental de programare

Programele de calculator cunoscute sub numele de software, sunt construite dintr-o serie de instructiuni pe care le executa calculatorul. Cand creati un program, trebuie sa specificati instructiunile pe care calculatorul trebuie sa le execute pentru a realiza operatiile dorite. Procesul de definire a instructiunilor pe care le executa calculatorul este numit programare. Cand creati un program, instructiunilr se pastreaza intr-un fisier ASCII al carui nume contine, de obicei, extensia C pentru un program C si extensia CPP pentru un program C++.

Citeste mai mult

Java de la 0 la expert

Java este un limbaj de programare de nivel inalt, orientat obiect proiectat initial pentru realizarea de aplicatii pentru internet si mai cu seama pentru Web. Cititorului i se ofera un ghid complet, cartea de fata cuprind atat notiunile de baza ale limbajului Java cat si elemente de nivel mediu si avansat. De asemenea, sunt prezentate notiuni de programare orientata obiect si algoritmica, toate acestea pentru ca limbajul Java sa fie mai usor de inteles. De aceea cartea poate fi un instrument util pentru insusirea si consolidarea cunostintelor pentru orice elev, student, programator si nu numai.

Citeste mai mult

Curs practic de Java

Java este o tehnologie inovatoare lansata de compania Sun Microsystems in 1995, care a avut un impact remarcabil asupra intregii comunitati a dezvoltatorilor de software, impunandu-se prin calitati deosebite cum ar fi simplitate, robustete si nu in ultimul rand portabilitate.

Citeste mai mult